Αιδιοπλαστική

Ο όρος αιδιοπλαστική αναφέρεται σε μια διαδικασία που μειώνει το μήκος των χειλέων (τα εσωτερικά “χείλη”) του αιδοίου. Είναι η πιο συχνά εκτελούμενη διαδικασία αναζωογόνησης του κόλπου και μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα που βιώνουν οι γυναίκες από το τράβηγμα των χειλέων. Ειδικότερα, ο αριθμός των γυναικών που έχουν προχωρήσει σε επέμβαση τέτοιου είδους αυξήθηκε κατά 80% τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Στην επεμβαση της αιδoιοπλαστικής μία γυναίκα μπορεί να προχωρήσει αν έχει λειτουργικό πρόβλημα των εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Οι περισσότερες γυναίκες που προχωρούν σε αυτή την επέμβαση είναι ηλικίας από 25 έως 45.

Κατά την επέμβαση, ο ανεπιθύμητος ιστός αποκόπτεται με ένα νυστέρι ή λέιζερ πριν τα χαλαρά άκρα συρραφτούν πίσω μαζί με λεπτές, διαλυτές ραφές. Μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα γενικό αναισθητικό ή ένα τοπικό αναισθητικό με καταστολή.

Η αιδιοπλαστική βοηθάει στην βελτίωση:

  • του μεγέθους των υπερτροφικών έσω χειλέων
  • του σχήματος των έσω χειλέων
  • της δυσαναλογίας των έξω χειλέων

Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από 1 έως 2 ώρες και γίνεται με γενική ή τοπική αναισθησία. Μετά την επέμβαση ο πόνος είναι ήπιος για τις επόμενες 10 ημέρες και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.