Αισθητική Πλαστική Χειρουργική

Λίφτινγκ προσώπου λαιμού

Η χειρουργική επέμβαση face-lift, γνωστή ως ριτιδεκτομή, είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη μείωση της εμφάνισης των ρυ-τίδων του προσώπου και άλλων σημείων γήρανσης με στόχο την βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου και της γνάθου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Ο πλαστικός χειρουργός ξεκινάει σχεδιάζοντας με λεπτομέρεια τις τομές που θα γίνουν πριν την επέμβαση,στη συνέχεια εφαρμόζεται η αναισθησία η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε γενική, υπνοχάλαση και τοπική ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή. Ο πλαστικός χειρουργός αποκολλάει (undermining) το δέρμα σε ασφαλές επίπεδο και  σε έκταση ανάλογη του προβλήματος παρασκευάζει το SMAS. Θα σηκώσει και θα σφίξει τους χαλαρούς μυς του προσώπου για να δημιουργήσει μια πιο αισθητική εμφάνιση και θα αναζωογονήσει τη δομή του προσώπου, έπειτα αφαιρεί το περιττό δέρμα και λίπος εάν υπάρχει και τελειώνει με συρραφή των τομών.

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική βοηθάει στην αποκατάσταση μιας φυσικά νεανικής εμφάνισης στα κουρασμένα μάτια. Η ανύψωση βλεφάρων είναι μια εξαιρετικά εξατομικευμένη διαδικασία που μπορεί να αντιμετωπίσει το σακούλιασμα του δέρματος, τις λείες ρυτίδες και να διορθώσει άλλα σημάδια γήρανσης γύρω από το άνω και κάτω βλέφαρο.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης βοηθούν τον ασθενή να αισθανθεί ξανά αυτοπεποίθηση με την εμφάνισή του. Επίσης, εάν το δέρμα των βλεφάρων που έχει υποστεί πτώση και εμποδίζει την ικανότητά του ασθενή να δει, η βλεφαροπλαστική, μπορεί να εξαλείψει το πρόβλημα αυτό και επιτρέπει το πλήρες άνοιγμα των ματιών.

Τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση αναμένεται τα μάτια σας να κουραστούν πιο γρήγορα απ’ ότι προηγουμένως γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην τα κουράζετε πολύ. Εάν η εργασία σας απαιτεί να βρίσκεστε πολλές ώρες μπροστά σε υπολογιστή, εξετάστε την πιθανότητα να μειώσετε τον φόρτο εργασίας σας τις πρώτες μέρες και να τον αυξάνετε σταδιακά.

Πρέπει να προστατεύσετε τα μάτια σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού σας, από τον ήλιο και τον άνεμο. Τις πρώτες εβδομάδες απαιτείται να φοράτε σκούρα γυαλιά ηλίου με κουφώματα που παρέχουν μεγάλη κάλυψη κάθε φορά που πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους.

H επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και η διάρκεια της είναι 20-30 λεπτά.  Οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται αρκετά καλά και άνετα μετά από μερικές ημέρες, ενώ το μόνο που θα τους κρατάει μακριά από την εργασία τους είναι τα πιθανά οιδήματα και οι μώλωπες που θα έχουν εμφανιστεί μετεγχειρητικά. Αυτά θα υποχωρήσουν πλήρως έως την δεύτερη εβδομάδα.

Τέλος, θα πρέπει να αποφύγετε να σηκώνετε βάρη για έως και 4 εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση για να μην υπάρχει επιβάρυνση στα βλέφαρα. Αυτό μπορεί να είναι ένας δύσκολος περιορισμός, αλλά είναι κρίσιμο να μην προκαλούνται ξαφνικές αυξήσεις της αρτηριακής πίεσης μέχρι οι τομές σας επουλωθούν.

3.Ρινοπλαστική
Μια χειρουργική επέμβαση για την αναμόρφωση της μύτης.
Η συγκεκριμένη επέμβαση ενισχύει την αρμονία του προσώπου και τις αναλογίες της μύτης στην εξωτερική εμφάνιση αλλά και διορθώνει τις εσωτερικές δυσμορφίες που οδηγούν σε δυσλειτουργία της αναπνοής (σκολίωση ρινικού διαφράγματος, υπερτροφικές κόγχες).
Διαδικασία
Η ρινοπλαστική γίνεται με κλειστή διαδικασία, όπου οι τομές είναι κρυμμένες μέσα στη μύτη, ή με ανοιχτή διαδικασία όπου γίνεται μία τομή κατά μήκος της στενής λωρίδας ιστού που χωρίζει τα ρουθούνια.
Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να γίνει με γενική αναισθησία προσφέροντας άνεση και ασφάλεια στον ασθενή.

4.Ωτοπλαστική
Η χειρουργική επέμβαση στα αυτιά,  γνωστή και ως ωτοπλαστική, μπορεί να βελτιώσει το σχήμα , τη θέση ή την αναλογία του αυτιού. Μπορεί να διορθώσει ένα ελάττωμα στη δομή του αυτιού που υπάρχει από τη γέννηση ή μπορεί να θεραπεύσει τα ασταθή που προκαλούνται μετά από τραυματισμό.
Η ωτοπλαστική δημιουργεί ένα πιο φυσικό σχήμα ενώ παράλληλα φέρνει ισορροπία και αναλογία στα αυτιά και στο πρόσωπο. Η διόρθωση ακόμα και μικρών παραμορφώσεων μπορεί να έχει θετικά οφέλη στην εμφάνιση και την αυτοεκτίμηση.
Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να βελτιώσει :
Πολύ μεγάλα αυτιά
Τα προεξέχοντα αυτιά που εμφανίζονται σε μία ή και στις δύο πλευρές ( δεν σχετίζονται με την απώλεια ακοής)
Η δυσαρέσκεια των ενηλίκων με προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στο αυτί.
Είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των πέντε ετών ή όταν ο χόνδρος του αυτιού ενός παιδιού είναι αρκετά σταθερός για διόρθωση, συνεργάζεται και ακολουθεί καλά τις οδηγίες. Για τους εφήβους και ενήλικες που δεν έχουν κάποια ιατρική πάθηση που μπορεί να βλάψει την επούλωση και προτιμότερο μη καπνίζοντες.
Διαδικασία
Η επέμβαση ωτοπλαστικής διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται με τοπική αναισθησία. Μετά την αναισθησία της περιοχής γίνεται μία τομή στο δέρμα πίσω από το αυτί, ώστε να μην είναι ορατό το σημάδι το οποίο δημιουργείται.
Στην ωτοπλαστική υπάρχουν πολλές χειρουργικές τεχνικές, οι οποίες εφαρμόζονται ανάλογα με την δυσμορφία των αυτιών, το πάχος του χόνδρου και το μέγεθος της κόγχης του πτερυγίου, για το καλύτερο και μόνιμο αποτέλεσμα .

5.Γναθοπλαστική- Πωγωνοπλαστική

Απο 9 τοπ θεραπειες

6.Αυξητική μαστών
Απο 9 τοπ θεραπειες

7.Μειωτική Στήθους
Η μείωση των μαστών, γνωστή και ως μείωση μαστοπλαστικής, είναι μία διαδικασία για την απομάκρυνση της περίσσειας του μαστικού λίπους, του αδενικού ιστού και του δέρματος ώστε να είναι εφικτό το μεγαλύτερο μέγεθος μαστού ανάλογα με το σώμα σας και να ανακουφιστεί η δυσφορία που σχηματίζεται λόγω των  υπερβολικά μεγάλων μαστών.

Διαδικασία επέμβασης
Η αναισθησία στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι η ολική. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι αρκετές. Συνήθως στις περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις περιλαμβάνεται η αφαίρεση μαστικού ιστού και η επαναπροσαρμογή της θηλαίας άλω. Ο πλαστικός χειρούργος θα σχεδιάσει πάνω στα σημεία όπου θα γίνουν οι τομές πριν την επέμβαση , εφόσον χορηγηθεί η αναισθησία θα γίνει μία τομή ( μία από τις πιο συνηθισμένες διαδικασίες είναι η τομή σε σχήμα άγκυρας, που γίνεται γύρω από τη θηλαία άλω και καταλαμβάνει έκταση προς τα κάτω ως την φυσική καμπύλη του στήθους «πτυχή» ). Στις πιο πολλές περιπτώσεις η θηλή παραμένει συνδεδεμένη με τον υπόλοιπο αδένα και τον  λιπώδη ιστό και απλώς μετακινείται πιο πάνω στο τοίχωμα του στήθους.
Σε περιπτώσεις πολύ μεγάλου στήθους κάποιες φορές είναι απαραίτητη η αποκόλληση της θηλής και της θηλαίας άλω σε μεταμόσχευση υψηλότερης θέσης.
8.Ανόρθωση Στήθους- Μαστοπηξία
Μία ανόρθωση μαστού ανεβάζει το στήθος αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και σφίγγοντας τον περιβάλλοντα ιστό για να αναμορφώσει και να στηρίζει το νέο περίγραμμα του μαστού.
Η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης του μαστού δεν αλλάζει σημαντικά το μέγεθος του στήθους, σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος των μαστών,  θα πρέπει να γίνει μαζί με την ανόρθωση αυξητική ή μειωτική μαστού αντίστοιχα.
Μία ανόρθωση στήθους μπορεί να αναζωογονήσει την εικόνα σας με ένα προφίλ μαστού που είναι πιο νεανικό και ανορθωμένο. Τα στήθη μας γυναικάς συχνά αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου χάνοντας την νεανική τους μορφή και σταθερότητα. Αυτές οι αλλαγές και η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος μπορεί να προκύψουν από :
Εγκυμοσύνη
Θηλασμό
Διακυμάνσεις βάρους
Γήρανση
Βαρύτητα
Κληρονομικότητα
Διαδικασία επέμβασης
Συνήθως το είδος της αναισθησίας είναι γενική αναισθησία,  η οποία είναι και η πιο ασφαλής μέθοδος για την επέμβαση αυτή, εφόσον βέβαια το άτομο δεν πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η χρονική διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται περίπου από δύο  εώς τέσσερις ώρες, ανάλογα την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί και τον βαθμό πτώσης των μαστών. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για το καλύτερο σχήμα μαστού, με όσο γίνεται λιγότερες τομές. Το σημάδι που μένει μετά την επούλωση είναι ανεπαίσθητο.
Υπάρχουν τεχνικές που η τομή είναι μόνο γύρω από τη θηλή , τεχνικές όπου υπάρχει η τομή γύρω από τη θηλή και μία κάθετη τομή που ξεκινάει από τη θηλή προς τον υπομάστιο  και άλλες όπου η τομή είναι σε σχήμα άγκυρας.
Ο  πλαστικός χειρούργος κατά τη διάρκεια της επέμβασης θα μεταφέρει τη θηλή και τη θηλαία άλω σε ποιο υψηλή θέση, αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος και γίνεται στήριξη του μαστού σε μία καινούρια θέση.
Για ένα μήνα μετά η ασθενής πρέπει να φοράει ειδικό στηθόδεσμο και να αποφεύγει την άσκηση. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες περίπου  μετά από δέκα μέρες.

9.Γυναικομαστία

Απο 9 τοπ θεραπειες

10.Βραχιοπλαστική
Γνωστή ως βραχιονοπλαστική, είναι μία χειρουργική διαδικασία που μειώνει την υπερβολική χαλάρωση του δέρματος που πέφτει προς τα κάτω, σφίγγει και λειαίνει τον χαλαρό υποστηρικτικό ιστό ο οποίος καθορίζει το σχήμα του άνω βραχίονα και μειώνει το τοπικό λίπος στην περιοχή αυτή.
Οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν μία χαλαρή εμφάνιση στην περιοχή των βραχιόνων είναι οι διακυμάνσεις του βάρους, η αύξηση της ηλικίας και η κληρονομικότητα. Όταν αυτή είναι μία κατάσταση που δεν μπορεί να διορθωθεί με άσκηση, η χειρουργική επέμβαση βραχιόνων είναι κατάλληλη για να βελτιώσει το πρόβλημα αυτό.
Η επέμβαση ανάρτησης βραχιόνων μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς, εάν η κάτω πλευρά χαλαρώνει ή  φαίνεται χαλαρή και γεμάτη λόγω του περιττού δέρματος και λίπους.
Κατάλληλα άτομα για την επέμβαση αυτή είναι ενήλικες με σωματική χαλάρωση στο δέρμα , ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας των οποίων το βάρος είναι σχετικά σταθερό και οι οποίοι δεν είναι σωματικά υπέρβαροι , υγιή άτομα χωρίς ιατρικές παθήσεις που εμποδίζουν την επούλωση ή αυξάνουν τον κίνδυνο χειρουργικής επέμβασης και προτιμότερο μη καπνίζοντες.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία, μέθη ή γενική. Κατά την διάρκεια της επέμβασης ο πλαστικός χειρούργος αφαιρεί το λίπος με λιποαναρρόφηση και το περιττό δέρμα με τομή και συρραφή, στην εσωτερική πλευρά των βραχιόνων, η οποία ουλή είναι μικρή και σχεδόν αόρατη.
11.Κοιλιοπλαστική
Η χειρουργική επέμβαση στη κοιλιά, γνώστη ως  κοιλιοπλαστική, αφαιρεί το περιττό λίπος και δέρμα και στις περισσότερες περιπτώσεις, αποκαθιστά τους εξασθενημένους ή χωρισμένους μύες δημιουργώντας  ένα κοιλιακό προφίλ που είναι πιο ομαλό και σταθερό.
Μία επίπεδη και σφιχτή κοιλιά είναι κάτι που πολλοί από εμάς προσπαθούμε με την άσκηση και τον έλεγχο βάρους , αλλά μερικές φορές αυτές οι μέθοδοι δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους μας.
Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι :
Γήρανση
Κληρονομικότητα
Προηγούμενη επέμβαση
Σημαντικές αυξομειώσεις βάρους
Εγκυμοσύνη
Διαδικασία
Η συγκεκριμένη επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία. Η διακοπή του καπνίσματος πριν την επέμβαση είναι βασικό διότι καθυστερεί την επούλωση του τραύματος, επίσης αποφυγή λήψης ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών και βιταμινών διότι μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία λόγω της πήξης του αίματος.
Η κοιλιοπλαστική διαρκεί περίπου δύο έως τρεις ώρες, αν βέβαια συνδυαστεί με άλλη επέμβαση η χρονική διάρκεια είναι μεγαλύτερη. Η τομή της επέμβασης αυτής, γίνεται χαμηλά οριζόντια στο ύψος του εφηβαίου, αφαιρείται το περιττό δέρμα και λίπος και επανασυράπτονται οι κοιλιακοί μύες.
Σε πολύ μεγάλες χαλαρώσεις γίνεται και μία τομή γύρω από τον ομφαλό έτσι ώστε να αφαιρεθεί το περιττό δέρμα και λίπος πάνω από τον ομφαλό, ο οποίος επανατοποθετείται στην μέση γραμμή σε νέα θέση.
Εφόσον γίνει όλη η διαδικασία γίνεται συρραφή της τομής, μαζί τοποθετούνται σωληνάκια (παροχετεύσεις) τα οποία αφαιρούνται μία έως δύο ημέρες μετά την επέμβαση.
Σε γενικές γραμμές , μπορεί να είστε ένας καλός υποψήφιος για κοιλιοπλαστικής, αν :
Είστε σωματικά υγιείς και με σταθερό βάρος
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες
Είστε μη καπνιστής
Είστε ενοχλημένοι από την εμφάνιση της κοιλιάς σας.

12.Λίφτινγκ μηρών
Είναι μία επέμβαση που ανασχηματίζει τους μηρούς, μειώνοντας την περίσσεια του χαλαρού δέρματος και του λίπους στην εσωτερική πλευρά των μηρών.
Διαδικασία
Γίνεται σχεδιασμός της περιοχής, η αναισθησία συνήθως γίνεται με επισκληρίδιο  ή μέθη. Σε περιοχές όπου υπάρχει λίπος γίνεται λιποαναρρόφηση. Στη συνέχεια αφαιρείται το επιπλέον δέρμα και αυτό που παραμένει ενσωματώνεται στην περιοχή του ηβικού οστού. Η ουλή βρίσκεται στην βουβωνική χώρα και σταδιακά επουλώνεται.
13. ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΙΣΗ 4D – ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ
Απο 9 τοπ θεραπειες

14.Αιδιοπλαστική
Απο 9 τοπ θεραπειες

15.Αυξητική Γλουτών
Η ενίσχυση των γλουτών ή η αύξηση των γλουτών χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του περιγράμματος, του μεγέθους και του σχήματος των γλουτών. Αυτό γίνεται με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης γλουτών, μοσχευμάτων λίπους ή σε συνδυασμό των δύο.
Τα ενθέματα σιλικόνης των γλουτών τοποθετούνται βαθιά μέσα στους ιστούς του γλουτού, ενώ μέσω της χρήσης μοσχευμάτων λίπους περιλαμβάνεται η μεταφορά λίπους από μία περιοχή του σώματος στους ιστούς των γλουτών.
Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να βελτιώσει :
Αύξηση και στρογγυλότητα των γλουτών.
Βελτίωση της ισορροπίας
Βελτίωση της εικόνας και της αυτοπεποίθησης σας.
16.Αύξηση-Μείωση γάμπας
Τα περισσότερα προβλήματα στα πόδια των γυναικών προκαλούνται από τη συσσώρευση λίπους, το οποίο αλλοιώνει το σχήμα, τη συμμετρία και τη γενική εικόνα τους. Η συσσώρευση λίπους στις γάμπες, οι τραυματισμοί ή οι εκ γενετής δυσμορφίες χαλάνε οπτικά την εικόνα του ποδιού, οπότε μια μέθοδος μειωτικής γάμπας είναι κατάλληλη για την βελτίωση της εικόνας. Η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική είναι η ιδανική λύση για τη λέπτυνση και τη γράμμωση της. Η αυξητική γάμπας είναι κατάλληλη για πολύ αδύνατα πόδια, καλοσχηματίζει τις γάμπες και βελτιώνει την αίσθηση των στραβών ποδιών. Οι μέθοδοι για την διαδικασία αυτή είναι: η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης, μεταφορά λίπους και έγχυση υαλουρονικού οξέος.
17.Παχυσαρκία-Body Lift
To body lift είναι η αφαίρεση δέρματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Αυτή η χειρουργική επέμβαση βελτιώνει το σχήμα και τον τόνο του χαλαρού ιστού που υποστηρίζει το λίπος και το δέρμα και απομακρύνει την υπερβολική χαλάρωση του λίπους και του δέρματος.
Το αποτέλεσμα είναι μια καλύτερη εμφάνιση με πιο ομαλά περιγράμματα. Σε γενικές γραμμές, κατάλληλοι υποψήφιοι για την επέμβαση αυτή είναι:
-Ενήλικες των οποίων η απώλεια βάρους έχει σταθεροποιηθεί
-Υγιή άτομα χωρίς ιατρικές παθήσεις που εμποδίζουν τη θεραπεία ή αυξάνουν τον κίνδυνο χειρουργικής επέμβασης
-Προτιμότερο μη καπνιστές
-Άτομα που έχουν αποφασίσει να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και καλή φυσική κατάσταση.
Οι περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη επέμβαση είναι: η χαλάρωση της κοιλίας, των γλουτών και των μηρών.
Οι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην κακή ελαστικότητα των ιστών είναι:
-η γήρανση
-η ηλιακή βλάβη
-η εγκυμοσύνη
-οι σημαντικές διακυμάνσεις του βάρους και οι γενετικοί παράγοντες.
18. RENUVION
Το Renuvion είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία σύσφιξης και αναζωογόνησης του δέρματος. Χρησιμοποιείται κυρίως για συρρίκνωση και λείανση του δέρματος στο σώμα σε περιοχές όπως την κοιλιά, τους μηρούς , τους γλουτούς, τους βραχίονες, την πλάτη κ.α. Η θεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σύσφιξη του δέρματος στο λαιμό και σε ορισμένες περιοχές του προσώπου, όπως γύρω από τα μάτια, το στόμα και κατά μήκος της γνάθου.
Το Renuvion λειτουργεί παρέχοντας μια ακριβή ροή ψυχρής ενέργειας πλάσματος, που δημιουργείται με την ενεργοποίηση αερίου ηλίου με κύματα ραδιοσυχνοτήτων (RF).H οποία χρησιμοποιείται κάτω από το δέρμα για σύσφιξη του δέρματος και αναζωογόνηση του προσώπου και του σώματος, ώστε να αποκτήσουν και πάλι τη νεανική τους όψη.
Ως αυτόνομη θεραπεία, η θεραπεία μπορεί να σφίγγει και να ανυψώνει απαλά το δέρμα στο σώμα. Ωστόσο, θεραπεία σύσφιξης του δέρματος συνδυάζεται συνήθως με λιποαναρρόφηση και μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα συσφίγγοντας το περίβλημα του δέρματος, αποτρέποντας το χαλάρωμα και κάνοντας τους μυς να φαίνονται πιο έντονοι.
Τα αποτελέσματα της θεραπείας στην ελαστικότητα του δέρματός σας είναι ορατά αμέσως μετά τη διαδικασία. Τέλος, τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια, επειδή το Renuvion όχι μόνο συρρικνώνει τον ιστό σε επαφή, αλλά επίσης διεγείρει νέο κολλαγόνο.

Η διαδικασία διαρκεί από 45 λεπτά έως δυόμιση ώρες. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και το άτομο μπορεί να επιστρέψει σπίτι την επόμενη ημέρα. Ο ασθενής πρέπει να φορά έναν ειδικό κορσέ για ένα μήνα. Σε λίγες ημέρες ο ασθενής θα μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία του και να ξεκινήσει ελαφριές έως ήπιες δραστηριότητες.