Ανόρθωση Στήθους- Μαστοπηξία

Μία ανόρθωση μαστού ανεβάζει το στήθος αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και σφίγγοντας τον περιβάλλοντα ιστό για να αναμορφώσει και να στηρίζει το νέο περίγραμμα του μαστού.

Η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης του μαστού δεν αλλάζει σημαντικά το μέγεθος του στήθους, σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος των μαστών,  θα πρέπει να γίνει μαζί με την ανόρθωση αυξητική ή μειωτική μαστού αντίστοιχα.

Μία ανόρθωση στήθους μπορεί να αναζωογονήσει την εικόνα σας με ένα προφίλ μαστού που είναι πιο νεανικό και ανορθωμένο. Τα στήθη μας γυναικάς συχνά αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου χάνοντας την νεανική τους μορφή και σταθερότητα. Αυτές οι αλλαγές και η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος μπορεί να προκύψουν από:

  • Εγκυμοσύνη
  • Θηλασμό
  • Διακυμάνσεις βάρους
  • Γήρανση
  • Βαρύτητα
  • Κληρονομικότητα

Διαδικασία επέμβασης

Συνήθως το είδος της αναισθησίας είναι γενική αναισθησία,  η οποία είναι και η πιο ασφαλής μέθοδος για την επέμβαση αυτή, εφόσον βέβαια το άτομο δεν πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η χρονική διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται περίπου από δύο  εώς τέσσερις ώρες, ανάλογα την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί και τον βαθμό πτώσης των μαστών. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για το καλύτερο σχήμα μαστού, με όσο γίνεται λιγότερες τομές. Το σημάδι που μένει μετά την επούλωση είναι ανεπαίσθητο.

Υπάρχουν τεχνικές που η τομή είναι μόνο γύρω από τη θηλή , τεχνικές όπου υπάρχει η τομή γύρω από τη θηλή και μία κάθετη τομή που ξεκινάει από τη θηλή προς τον υπομάστιο  και άλλες όπου η τομή είναι σε σχήμα άγκυρας.

Ο  πλαστικός χειρούργος κατά τη διάρκεια της επέμβασης θα μεταφέρει τη θηλή και τη θηλαία άλω σε ποιο υψηλή θέση, αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος και γίνεται στήριξη του μαστού σε μία καινούρια θέση.
Για ένα μήνα μετά η ασθενής πρέπει να φοράει ειδικό στηθόδεσμο και να αποφεύγει την άσκηση. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες περίπου  μετά από δέκα μέρες.