Γυναικομαστία

Οι ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν αυτή την επέμβαση πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και να μην βλέπουν τη χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας ως μορφή απώλειας βάρους.

Πριν υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας θα πρέπει να αποφύγετε το κάπνισμα καθώς και να μην έχετε καταναλώσει αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ασπιρίνη, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την επέμβαση. Στον γιατρό πρέπει να αναφερθούν υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις, αλλεργίες στα φάρμακα και τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις που μπορεί να είχατε για να διασφαλίσετε την ασφάλεια της επέμβασης

Τα διογκωμένα αρσενικά στήθη μπορούν να μειωθούν με λιποαναρρόφηση ή με αποκοπή του υπερβολικού αδενικού ιστού. Η επέμβαση διαρκεί μία έως δύο ώρες χρησιμοποιώντας γενική ή τοπική αναισθησία. Εάν υπάρχει υπερβολικό λίπος και δέρμα, αφαιρείται. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνη της ή σε συνδυασμό με λιποπλαστική. Για την απομάκρυνση του υπερβολικού λιπώδους ιστού μόνο, η λιποπλαστική μπορεί να είναι το μόνο που απαιτείται και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ουλές θα είναι μικρές έως και ορατές.
Όταν ολοκληρωθεί η επέμβαση, το στήθος τυλίγεται με επιδέσμους και ένα ειδικό ένδυμα συμπίεσης για να μειωθεί το πρήξιμο. Ο γιατρός θα σας συνταγογραφήσει τα κατάλληλα φάρμακα για την ανακούφιση τυχόν πόνου ή δυσφορίας που μπορεί να εμφανιστεί μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ο ασθενής, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του σε 7-10 ημέρες. Στις αθλητικές δραστηριότητες του μπορεί να επιστρέψει μετά από 4-6 εβδομάδες.
Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του την ίδια μέρα. Το χειρουργείο διαρκεί από 1 ώρα – 3 ώρες. Δεν χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις. Ο ασθενής μπορεί να πάει στην εργασία του σε 2 ημέρες. Θα φοράει ένα ελαστικό επίδεσμο στο θώρακά του για 2-3 εβδομάδες.

Τις επόμενες εβδομάδες, το πρήξιμο θα αρχίσει να υποχωρεί και οι ασθενείς θα αρχίσουν να βλέπουν το περίγραμμα του στήθους τους να είναι ολοένα και πιο εμφανές.