Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι μία σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του συσσωρευμένου τοπικού λίπους για ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο ιδανικό τους βάρος. Βοηθάει στην αφαίρεση του επίμονου τοπικού λίπους που δεν χάνεται με δίαιτα ή γυμναστική, όπως και στην βελτίωση της σιλουέτας, χάνοντας παράλληλα πόντους. Η κρυολιπόλυση δεν είναι μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας αλλά μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους.

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Τοποθετούνται δύο ειδικές πλάκες στα σημεία του σώματος που υπάρχει το πρόβλημα οι οποίες κάνουν αναρρόφηση και ψύξη της περιοχής σε θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει από -6 έως -9 βαθμούς. Η διαδικασία αυτή προκαλεί την κρυστάλλωση και τη νέκρωση των λιποκυττάρων. Τα νεκρά λιποκύτταρα απομακρύνονται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος, οδηγώντας στην σταδιακή μείωση του πάχους του στρώματος τους λίπους.

Η διάρκεια μιας συνεδρίας κρυολιπόλυσης είναι περίπου μία ώρα και μπορούν να γίνουν από 1 έως και 3 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.
Η κρυολιπόλυση μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές όπως η κοιλιά, τα μπράτσα, οι γλουτοί, οι μηροί, οι προσαγωγοί, το γόνατο και γενικά σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος υπάρχει συσσωρευμένο λίπος.