Βραχιοπλαστική

Γνωστή ως βραχιονοπλαστική, είναι μία χειρουργική διαδικασία που μειώνει την υπερβολική χαλάρωση του δέρματος που πέφτει προς τα κάτω, σφίγγει και λειαίνει τον χαλαρό υποστηρικτικό ιστό ο οποίος καθορίζει το σχήμα του άνω βραχίονα και μειώνει το τοπικό λίπος στην περιοχή αυτή.

Οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν μία χαλαρή εμφάνιση στην περιοχή των βραχιόνων είναι οι διακυμάνσεις του βάρους, η αύξηση της ηλικίας και η κληρονομικότητα. Όταν αυτή είναι μία κατάσταση που δεν μπορεί να διορθωθεί με άσκηση, η χειρουργική επέμβαση βραχιόνων είναι κατάλληλη για να βελτιώσει το πρόβλημα αυτό.

Η επέμβαση ανάρτησης βραχιόνων μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς, εάν η κάτω πλευρά χαλαρώνει ή  φαίνεται χαλαρή και γεμάτη λόγω του περιττού δέρματος και λίπους.

Κατάλληλα άτομα για την επέμβαση αυτή είναι ενήλικες με σωματική χαλάρωση στο δέρμα , ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας των οποίων το βάρος είναι σχετικά σταθερό και οι οποίοι δεν είναι σωματικά υπέρβαροι , υγιή άτομα χωρίς ιατρικές παθήσεις που εμποδίζουν την επούλωση ή αυξάνουν τον κίνδυνο χειρουργικής επέμβασης και προτιμότερο μη καπνίζοντες.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία, μέθη ή γενική. Κατά την διάρκεια της επέμβασης ο πλαστικός χειρούργος αφαιρεί το λίπος με λιποαναρρόφηση και το περιττό δέρμα με τομή και συρραφή, στην εσωτερική πλευρά των βραχιόνων, η οποία ουλή είναι μικρή και σχεδόν αόρατη.